Pengikut

Khamis, 14 Januari 2010

My Childhood Photo Contest


nk Join Contest ni...huhuhu..tetiba teringat ada koleksi pict zaman kecik2 dlu...jom tgk my koleksi..


about this picture : time ni aku bersama adik ku..aku yg ikat toncang 2 ekk..masa ni umur lebih kurang 3tahun...n adik 1thn...beza umur kami 2 tahun(aku ni anak pertama...)...kami disnap masa duk kt longgokan batu yg org buat rumah 2...n smpai sekarang umah 2 xwujud2 pn...batu2 ni pn hanyut n tenggelam dalam tanah cm2 jer..tp kesannyer masih ada lg ar smpai sekarang...hemm..time ni umi kitorg p jalan2 n lepak ngn maksu kt longgokan batu 2 ar...mmg syok ar..cz tepi jalan kampung n suasana kampung di tambah ngn angin dr sawah pagi..n aku pn dialam kanak2 (sekolah rendah) mmg suka ar p kt tempat 2...syok sgt2 bila pk zaman kanak2...tp nk dpt situasi 2 skrg myb susah nk jumpa ar...

emm...nk citer ckit perihal zaman kecik..huhu...seperti biasa asal nama anak sulung pasti akan rasa satu kelebihan berbanding adik beradik yang lain kn..kn...hemm..dapat perhatian yang lebih dr kedua ibubapa..atuk nenek n mak sedara n paksedara...fuh...syok...ditambah2 tinggal n bermanja ngn atuk nenek..lg ar masyuk...segala macam yg kita nak pasti akan dapat...nk kasut tumit tinggi la (zaman aku sesaper dpt memiliki dpt kasut tumit mmg bertuah ar cz sgt jarang budak2 dapat pakai)..tp di zaman sekarang sudah jd kebiasaan kn....hemm..nk baju pesen bunga2 (ala mini kurung ar...dlu diorg tampal bunga2 kt depan ngn buat kain cm tangga..skrg dh xde pesen cm2...) n gaun kain net(dlu agak mahal ar gaun cm2...)tp aku semua dapat...hemm..aku tinggal ngn atuk sampai darjah 2 ajer..pas2 tinggal ngn umi n ayah kt kemaman...2 pn atuk n nenek xkasi..katanyer syg sgt kt aku...tp cz result exam aku xnaik2 katanyer n sebab aku terlalu manja so akademik pn xok...tp alhamdulillah aku berjaya bila tnggal ngn my parent..hemm dlm jangka masa itu aku slalu pulang ke kampung menjenguk my atuk n slalu dpt duit n mcm2...smpai ler ke besar n kawin aku slalu dpt per yg aku nk n atuk nenek aku slalu membantu n hulur duit...even kos kenduri kawin aku pn dia yg hulurkan betapa ku ni cucu kesayangannya...sehinggalah my lovely atuk meninggal 3 tahun lepas..huhuhu...terasa sangat kehilangannyer...dialah org pertama yg selalu membela n menyokong segala hal...nak2 bila aku gaduh ngn spupu2 aku yang lain...bkn per diorg selalu dengki ngn aku cz diorg xdpt apa yg aku dpt..yele...klu di fikirkan patut ar...diorg xde nk menjenguk sgt aktuk aku sedangkn umah sebelah jer..huhu..begitu la perjalanan ku dimasa kecik..ada yg suka ada yang duka...hemm..2-3 kali excident tp bila pk lucu lak..yele zaman kanak kn..nk melintas bkn reti tgk kiri kanan...tup2 kna langgar..tp alhamdulillah cume luka2 kecik jer..cz org dulu2 naik moto xlaju bkn cm org sekarang macam pelesit arrr...huhu..n sekarang aku dh pn memiliki anak...sekejap ajer masa berlalu..bila dikenang...belum puas rasanyer menikmati alam kanak2...tp aku akan berikan kenangn yg lagi best buat my Raisya...xmacam ape yang aku rasa ar...setiap zaman akan berbeza suasana n situasinyer kn...

so kt bawah ni my pict terkini with my luvly baby (Raisya...aku dh jadi mak org dh pn....


so sesaper nk join contest ni masih sempat...nk tau syarat2nyer just klik sini ok...ceritakan perihal anda dizaman kanak2...syok..cnfrm nk cerita 1 hari xabis..so bdgt2 ar ekk...ok..

1 ulasan:

Ieda the Rainbow Princess berkata...

Salam,Lisa.. :) Salam kenal..
Hihi..Comey nye duk
melepak kt tas tanah
tu..Yeap..betol,suasana
Kg dolu2 mmg best just
Kg skrg da x mcm dulu..
Sikit2 da makin nk tercemar
dgn habuk..Teringat Kg Momy
Ieda dkt Bayan Lepas..Dulu
sungainya cantik & elok lg tp
skrg da kutur,mujur atas
inisiatif P.Lah (Abdullah Ahmad
Badawi)dapat buat kasi cantik
balek Sungai tu tp dh x bnyk Ikan
& Udang mcm dolu2 dh.. :(
Ehh..tersasar pulak tujuan ku kecnie..
Okah..sume syarat dh cukup..So,Gd Luck
utk Lisa ye..Mekasih ya coz turut
serta dlm My Childhood Photo
Contest! :)